PCDC: Demanda de rectificació adreçada a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

logo PCDC
Benvolguda alcaldessa,
La revista municipal d’informació El Pont d’Esplugues núm. 245 de febrer de 2017 ha inclòs un Especial Pla Porta BCN.
W_El Pont especial caufec feb17-3En la seva pàgina III inclou un Plànol d’ubicació de parcs, equipaments i edificacions que aporta informació falsa ja que:
• El límit real del Parc Natural de la Serra de Collserola (aprovat per decret 146/2010, de 19 d’octubre) en aquesta zona està delimitat per l’avinguda dels Traginers i el carrer Ferrer i Bassa. De manera irresponsable el límit ha estat manipulat i es fa retrocedir a una línia imaginària a l’interior del Parc Natural
• A més, anomena aquest fals límit textualment com a “Límit sòl no urbanitzable – Parc Forestal”1, quan la denominació correcta és sens dubte “Límit sòl no urbanitzable –Parc Natural”
• L’espai que limita amb l’avinguda dels Traginers és qualificat pel mateix plànol com “Zona de transició” falsejant que es tracta d’un espai del Parc Natural de ple dret. Considerem un fet molt greu que una revista editada per un ens públic inclogui informació falsa adreçada a tota la població.

Li demanem que l’ajuntament rectifiqui la informació publicada amb el mateix grau i mitjans amb què s’ha difós. Considerem a més que caldria depurar responsabilitats per causa d’aquesta grollera manipulació que és contrària al dret de la ciutadania a rebre informació veraç sobre les actuacions urbanístiques que impulsa l’Ajuntament d’Esplugues i que contribueix a què els vilatans d’Esplugues desconeguin el seu espai natural mésproper i les normatives que el protegeixen.

La PCDC, com vostè sap, està participant i presentant propostes a la comissió institucional redactora del Pla Especial per a la Protecció del Parc Natural de la Serra de Collserola. Hi ha un acord unànime sobre la importànciade respectar les zones immediates al Parc com a espais de transició i de connexió amb la ciutat construïda, opinió corroborada pels criteris que inspiren avui dia l’urbanisme dels pobles i ciutats sostenibles.
En el cas d’Esplugues, aquesta zona de transició correspon sens dubte a l’espai que s’inicia a la vorera, cantó mar, de l’avinguda dels Traginers, l’espai que l’equip de govern que vostè encapçala i els promotors immobiliaris volen urbanitzar a tocar del límit del Parc Natural amb habitatges d’alçada i volumetria evidents, equipaments i oficines.
Aquesta informació de la revista municipal intenta ocultar grollerament aquesta qüestió. Per la seva responsabilitat, creiem que fora sensat rectificar i evitar aquest impacte que accentuarà el setge que pateix l’espai natural de Collserola.
Límits de Collserola a Esplugues de LlobregatSi no està disposada a fer-ho, considerem la seva actuació plenament incompatible amb el seu nomenament com a vicepresidenta executiva del Parc, raó per la qual li demanarem que dimiteixi d’aquest càrrec que mereix ser ocupat per alguna persona amb voluntat inequívoca de preservar l’espai natural que nosaltres i les generacions futures tenim dret i volem continuar gaudint i preservant.
Rebi la nostra salutació.
Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola
Collserola, 20 de febrer de 2017
1_Resulta sorprenent que l’ajuntament “ressusciti” deliberadament la denominació de Parc Forestal de fa més de 25 anys. Costa de creure que desconegui que la Serra de Collserola està inclosa al PEIN, des de l’any 1992; a la Xarxa europea Natura 2000, des de l’any 2006 i al Parc Natural de la Serra de Collserola des del 2010.
Publicat originalment a http://collserola.org/
>> PCDC: Demanda de rectificació adreçada a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat en PDF
PDF Rectificació PCDC

Un comentari a “PCDC: Demanda de rectificació adreçada a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *