Què hem de fer amb el pla Caufec?

El primer que es pot pensar d’una plataforma que es diu “NoAlPlaCaufec”, és que pertany a la cultura del “NO” i que el fàcil és anar a la contra i el difícil construir. Però això no és així; la Plataforma actual és el relleu generacional de les primeres associacions veïnals que estaven convençudes que l’equip de govern que havia aprovat el pla no era conscient del que havia fet, que el promotor els havia colat un gol i que calia ajudar-los a que obrissin els ulls. Malauradament el curs dels esdeveniments ha demostrat que això no era així, i que l’equip de govern tenia molt clar que volia afavorir al promotor sense cap mania.

passejada per collserolaEl que hem estat demanant tots aquests anys i encara seguim demanant ara és que el govern municipal faci el paper que li correspon: el d’àrbitre. Tan senzill com això. Que defensi els interessos de la ciutadania, que és la que els ha triat per a que els representi i els defensi dels especuladors i tota mena de cobdicia. Que sigui transparent i que en aquest número especial digui l’exagerat tracte de favor que se li ha donat al promotor, la plusvàlua que se li ha regalat i el perquè, potser obeeix a causes d’interès general i les entendrem.

Potser massificar el darrer gran espai lliure d’Esplugues que toca al Parc de Collserola durà una sèrie d’avantatges a tota la ciutadania, que justifica que s’hagi permès edificar 7 cops més del que estava previst en aquesta zona.

Però com encara no ens ho han explicat, nosaltres seguirem mobilitzant-nos per a que compleixin amb la seva obligació de defensar l’interès públic. I seguirem lluitant fins que no reconsiderin el pla tal com està concebut, i s’asseguin amb el promotor, per a proposar fórmules que rebaixin els metres construïts, que amb imaginació i ganes es poden trobar. Perquè, o es rebaixen els metres construïts, o la massificació i els problemes viaris no tenen solució. La Plataforma és oberta a tothom.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *