Pla Caufec, 25 anys mantenint l’essència

El Pla Caufec va néixer l’any 1991 amb una manera de fer que ha perdurat fins els nostres dies; presentant-se al ple sense haver-ne informat a la ciutadania ni a cap Associació de Veïns-es. Les AAVV de Finestrelles, Ciutat Diagonal i La Miranda van iniciar un seguit de contactes amb l’Alcalde i la Regidoria d’Urbanisme per a intentar posar seny en un projecte que no obeïa a les necessitats d’ordenació d’Esplugues i que posava en evidència l’afany especulatiu en una zona cobejada pel seu emplaçament estratègic.

obres caufecLa resposta va ser al més pur estil del llavors alcalde Antoni Pérez: “no us hem avisat de que aquest tema anava al ple, perquè es tracta d’un simple tràmit…”, “no us preocupeu, que ja tindrem en compte les vostres propostes i us avisarem quan presentem el proper tràmit al Ple”. No cal dir que aquestes promeses van ser incomplertes sistemàticament, malgrat la participació de les Associacions de Veïns i Veïnes presentant al·legacions, participant als Plens i fent reunions amb alcalde i gerent.

Després d’aquests anys de presa de pèl, les Associacions van veure clar que el suposat “diàleg” no duia enlloc i van interposar un contenciós administratiu, que no va aconseguir aturar el Pla tot i demostrar que s’havia mentit i que els motius reals del pla Caufec no eren sufragar el cost de soterrament de les torres d’alta tensió, sinó especular amb el territori, però això al jutge li va semblar que no era de la seva incumbència. Arribats a aquest punt només quedava una via: la difusió i la mobilització, amb el suport d’AAVV d’Esplugues i d’entitats, duent a terme accions no violentes i festives per a donar a conèixer la irracionalitat d’aquest Pla.

Entremig un jutge va inhabilitar al Sr. Antoni Pérez, alcalde promotor del Pla Caufec, pel delicte de prevaricació en l’afer de l’Autofira, però la seva manera de fer segueix viva en l’equip de govern actual: “dialoga, però no escoltis”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *