Veïnes d’Esplugues tornen les totxanes del pla Caufec a Sacresa

Les activistes en defensa de Collserola convoquen a la manifestació del dissabte 18 de març a les 17h a Esplugues de Llobregat

CAUFEC accio sacresa 11març2017 1

Activistes de la Plataforma No al Pla Caufec han tornat una muntanya de totxanes amb ciment davant les portes de la immobiliària Sacresa a l’Illa Diagonal. La pancarta “Sacresa especula i destrueix Collserola. Us tornem els vostres totxos!” posava punt i final a una acció similar a la que va tenir lloc l’any 2004 quan el veïnat d’Esplugues ja va assenyalar a l’empresa del clan Sanahuja com a responsable del projecte que vol omplir de ciment la serra de Collserola.

Durant l’acció han distribuït octavetes convocant a la manifestació del pròxim 18 de març a Esplugues de Llobregat. Membres de la Plataforma també han informat a vianants i curiosos que s’hi acostaven sobre què és i què comportarà l’execució de les obres del Pla Caufec – Porta BCN tant per Esplugues com per al principal accés sud a la capital catalana.

CAUFEC accio sacresa 11març2017 ggDesprés de 25 anys de lluita veïnal contra el pla Caufec aquesta s’ha reactivat de nou fa poc menys d’un any quan el govern local (PSC + ex CiU) anuncià el reinici de les obres aturades des de l’any 2010 a causa del concurs de creditors presentat per l’empresa i de les reiterades mobilitzacions de la Plataforma No al pla Caufec.

Des de la seva reactivació, la Plataforma No al Pla Caufec ha intentat iniciar un diàleg amb el govern local exigint per diferents vies “que l’ajuntament aturi cautelarment les obres que s’estan realitzant, obri un procés participatiu perquè tothom pugui dir-hi la seva i faci una consulta ciutadana“.

 

#RecuperemCollserola

#DefemsemCollserola

#18març

Enllaços relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *