Aturat, però no vençut

COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA NO AL PLA CAUFEC – PORTA BCN

Pensar en el Pla Caufec – Porta BCN ens recorda un mastodont d’una era superada: l’era dels projectes urbanístics descomunals que es tancà amb fallida rere fallida, deixant rere seu enormes cadàvers. En el cas del Pla Caufec – Porta BCN n’és testimoni el tram final de l’Avinguda Jacint Esteva, o els carrers de l’Esmaragda, del professor Barraquer, de Joan Miró, de Joan de la Cierva o del Casal Sant Jordi: una urbanització fallida.

El Pla Caufec quedà ferit per uns càlculs desmesurats però també per una lluita veïnal constant. El Pla fou aturat, però no vençut. Ja fa un anys que ens diuen que desperta. S’han reprès les obres d’urbanització dels carrers abans esmentats i, ni que sigui a pedaços, el Pla caufec vol tornar a caminar. El proper mes d’octubre, l’Ajuntament obrirà previsiblement el trànsit d’aquests carrers la qual cosa obrirà la porta a reprendre-hi construccions.

En conseqüència, també el NO al Pla Caufec ha de caminar. No ho ha deixat de fer aquests anys, en solidaritzar-se amb les persones que foren encausades amb processos penals que han acabat recentment en absolucions. Ara cal prendre forces renovades per defensar la Collserola d’Esplugues i per defensar un poble viu. Des de fa unes setmanes s’ha reactivat l’assemblea i s’han format comissions, a les que us demanem us afegiu activament.

L’impacte del Pla Caufec – Porta BCN en termes de depredació del territori, de sobreocupació viària, de grans superfícies que ofeguen el petit comerç local, exigeix un esforç per contrarestar la desinformació oficial.

Arreu de l’Àrea metropolitana de Barcelona es reprenen els grans projectes urbanístics com a motor econòmic en ells mateixos, sense pensar en els efectes que tindran a mitjà i llarg termini. Cal conduir una resposta coordinada que no deixi la planificació urbanística al servei de les elits.

NO AL PLA CAUFEC – PORTA BCN

Un comentari a “Aturat, però no vençut

  1. Totalmente de acuerdo, los vecinos de Esplugues hemos de hacer todo lo posible para parar este engendro monstruoso que no beneficia más que a los de siempre y que daña gravemente al comercio de la ciudad y a los vecinos más próximos. Por no hablar del atentado urbanístico y los problemas de acceso y salida de Barcelona por Diagonal y Ronda de Dalt que va a causar si nos dormimos y no lo paralizamos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *