#AcampadaDeLuxe

Vine a descobrir #HiHaAltresManeresDeViure a l’#AcampadaDeLuxe a #Esplugues! #RecuperemCollserola dels voltors especuladors!

Les veïnes d’Esplugues portem més de 26 anys organitzant-nos, lluitant contra el Pla Caufec – Porta BCN. Un macro pla urbanístic especulatiu promogut pel PSC, que s’agafa a un grapat de vots per tirar endavant un projecte que condemna el nostre poble, de manera irreversible, a un model de ciutat dormitori, alhora que expulsa a les veïnes que no es poden permetre viure al seus nous pisos de luxe…

L’Ajuntament, lluny d’escoltar les queixes d’aquestes veïnes, es limita a imposar el projecte, a cop de talonari, passant el rodillo d’una suposada majoria a les urnes… Una majoria que no representa ni a un terç de la població… I que mai l’ha avalat; perquè això mai ho han portat al seu programa electoral.

Fartes de seguir el seu joc, d’atenir-nos a les seves lleis i els seus reglaments, hem decidit deixar d’intentar dialogar amb un equip de govern que es fa el sord amb la voluntat popular, i venir, avui, a recuperar aquest espai. Un espai que hauria de fer la funció de zona de transició, per pal·liar l’impacte que una zona urbana genera dins d’un parc natural, com és el de Collserola, i que mai haurien d’haver encimentat.

I és per això que hem pujat fins aquí. Perquè aquesta és la primera parcel·la del Pla Caufec – Porta BCN al que l’Ajuntament ha donat la llicència d’obres, per construir els primers blocs de set plantes d’alçada… Uns pisos de super-luxe inaccessibles per a la majoria, ja que es vendran pel mòdic preu de; “a partir de 680.000€”.

En paraules del PSC i Convergència, que s’han venut per un parell de poltrones, aquest projecte “ordena” una zona caracteritzada per “la mala herba” i que generava “contaminació visual“… A més, diuen, “compensarà al municipi amb un seguit d’equipaments i zones verdes que revertiran un gran benefici pel poble“…

Aquestes afirmacions grandiloqüents, contradiuen obertament amb el que l’empresa promotora dels pisos de luxe anuncia a la seva web; “un conjunto residencial exclusivo, integral y con total privacidad: dotado de seguridad privada, piscina, sala de juegos y amplios espacios ajardinados”. Uns d’equipaments… Privats, al que cap de nosaltres podrem accedir-hi mai. I ho venen amb l’eslògan “Hi ha altres maneres de viure”…

Hem decidit fer front a la perversió amb la que juga l’Ajuntament, cedint a totes les exigències de voltors especuladors… re-apropiant-nos aquests terrenys perquè responguin, realment, al que el poble decideixi.

Perquè és cert, “Hi ha altres maneres de viure“… Entre la seva, i la nostra, no hi ha color.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *