4 veïnes s’encadenen a la caseta de vendes de Diagonalt (Pla Caufec – Porta BCN)

Després d’onze dies d’acampada popular als terrenys on volen edificar la primera fase de pisos de luxe del Pla Caufec – Porta BCN, avui dimarts 11 de juliol de 2017, a les 18 hores, una cinquantena de veïnes han decidit traslladar la seva protesta a la caseta de vendes de Diagonalt, a Esplugues de Llobregat. Quatre d’elles s’han encadenat a la caseta de vendes de Diagonalt fins que la policia les ha desallotjat.

Aquesta acció posa punt i final a l’#AcampadaDeLuxe en la que les veïnes han decidit recuperar aquest espai, donant vida als terrenys, amb un nodrit programa d’activitats i tallers.

L’acció vol deixar palès que es donarà continuïtat a la lluita, que va néixer ara fa 26 anys per tal de denunciar l’especulació d’aquest projecte urbanístic i l’impacte que generaria al municipi.

+info #AcampadaDeLuxe → http://noalplacaufec.info/acampadadeluxe/

+info activitats d’aquests dies → http://noalplacaufec.info/ens-quedem-a-lacampadadeluxe/

Twitter → @NoAlPlaCaufec

FB → NOALPLACAUFEC

 

MANIFEST LLEGIT DURANT L’ACCIÓ;

Les veïnes d’Esplugues portem des del 1991 lluitant i organitzant-nos contra el Pla Caufec anomenat Porta BCN des de 2001.

Un macro pla urbanístic que edifica 7 vegades més del que preveia el Pla General Metropolità, que no és respectuós amb el medi ambient ni amb el Parc Natural de Collserola i que no resol les mancances d’habitatge protegit, ni d’equipaments, ni d’ordenació del trànsit que necessita Esplugues.

Arribades a aquest punt, i fartes de topar amb promotors que especulen amb el territori i un Ajuntament que NO escolta els veïns i veïnes d’Esplugues, vam decidir fer una acampada popular als terrenys del pla Caufec per donar visibilitat a la nostra lluita.

Al llarg dels onze dies que ha durat l’acampada, les persones que l’han fet possible, han mostrat que hi ha altres maneres de viure que responen a un model de ciutat participativa i inclusiva, que vetlla per les necessitats de les persones que hi viuen.

Amb aquesta acció us deixem ben clar que no ens quedarem de braços plegats mentre aquest monstre especulador avança, que no ens creurem les seves mentides i que serem la seva ombra.

Hem decidit fer front a la perversió amb la que juga l’ajuntament, re-apropiant-nos d’aquests terrenys perquè responguin realment al que el poble decideixi. Perquè és cert, “hi ha altres maneres de viure” …. entre la seva, i la nostra, no hi ha color.

2 comentaris a “4 veïnes s’encadenen a la caseta de vendes de Diagonalt (Pla Caufec – Porta BCN)

  1. Se debe preservar Collserola, el pulmón de BCN y del Área Metropolitana. Las ciudades no pueden crecer de forma ilimitada. Es necesario más que nunca la naturalización de los espacios urbanos y proteger nuestros espacios naturales. No a la especulación del suelo, también debería ser un bién común.

  2. Govern d esplugues que dimiti
    Amb la vida de la montanya no si juga, quans calers sota ma hauran revut.. La pena es que no ho podem demostrar, sembla mentida que siguis presidenta de collserola si l estas destruin, el poble no es teu pilarin, el poble es de tots, tu ets de fora i no pots tindre les arrels d estimar.t el , com jo,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *