Esplugues crema l’especulació

Aquesta nit una vuitantena de persones contràries al Pla Caufec han encès amb torxes els carrers d’Esplugues de Llobregat al crit de “Cremem l’especulació, No al Pla CaufecPorta BCN“.

marxa-torxes-30d16

Ho han fet per tancar l’any 2016, un any negre per Collserola, que aquest estiu ha patit dos incendis i al setembre veia com l’equip de govern de l’Ajuntament d’Esplugues —format per PSC i Convergència— tornava a signar les llicències d’obra d’un pla urbanístic rebutjat des de 1991 i que feia set anys que estava en punt mort. Aquest pla elimina la zona de transició del Parc Natural de Collserola, alhora que densifica la població amb pisos de luxe i amenaça el comerç local amb la construcció d’un macro-centre comercial.

caufec-marxa-de-torxes-esplugues-30d16-6Durant la lectura del manifest, que s’ha donat en finalitzar la marxa de torxes, les assistents han cremat una maqueta del Pla Caufec per “purificar” el nou any que comença i han denunciat l’actitud caciquil del govern, que es nega a escoltar les continuades mostres de rebuig des que fa 25 anys es va aprovar per primer cop el projecte urbanístic.

Les veïnes han recordat la convocatòria de manifestació en defensa de Collserola pel pròxim 18 de març, dia en què els senglars que ja comencen a baixar de la muntanya es revolten contra els voltors de l’especulació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *